De door jou ingevoerde auto: Merk Model | Type
Model of type aanpassen | Auto wissen
0 Filter geselecteerd
Filteren | 0 Filters geselecteerd
Merken
Inbouwplaats
Aanvullende artikelen / Aanvullende info 2
Aanvullend artikel/aanvullende informatie

Remblokken AUDI

Zoek direct de juiste remblokken door het kenteken van jouw auto in te vullen.

Net zoals je remschijven zijn de remblokken van je auto een zeer belangrijk onderdeel die noodzakelijk zijn om ervoor te zorgen dat je veilig en snel tot complete stilstand komt. Dit onderdeel is namelijk het gedeelte dat druk uitoefent op de remschijven en is het dus belangrijk dat ze altijd in goede staat verkeren. De remblokken zijn van een zachter materiaal dan de remschijven zelf; dit zorgt er namelijk voor dat je gecontroleerd tot stilstand komt en zorgen voor aanzienlijk minder slijtage aan de remschijven.

Hoe lang gaan remblokken mee?

Aangezien de levensduur van de remblokken afhankelijk is van het rijgedrag is het niet mogelijk om een vaste levensduur hiervoor vast te stellen. Bij een sportief rijgedrag zullen de remblokken dus sneller slijten. Behalve het rijgedrag zijn er ook nog wat andere factoren die een rol kunnen spelen bij de slijtage van de remblokken zoals het gewicht van de auto. Het is wel gebruikelijk dat de remblokken ongeveer 30.000 tot 50.000 km mee kunnen gaan maar het wordt aangeraden deze iets vaker te laten controleren. Ook speelt de kwaliteit van de remblokken natuurlijk een grote rol bij de levensduur. Bij UitlaatDiscounter vind je remblokken van kwalitatieve merken, zoals Brembo en Bosch remblokken.

Wanneer remblokken vervangen?

Aangezien de remblokken druk uitoefenen op de remschijf zullen ze ook gaan slijten. Het is dan  wel belangrijk erop te letten dat deze niet helemaal op raken. Bij bepaalde nieuwe auto’s krijg je automatisch een melding als de remblokken aan vervanging toe zijn. De staat van de remblokken kun je ook zelf controleren, ze moeten vervangen worden bij een minimale dikte van 3 mm. Ook is het schurend geluid tijdens het remmen een duidelijk teken dat ze aan vervanging toe zijn.

Remblokken kopen?

Remsysteem van de meeste auto’s is verschillend en dus ook het formaat van de remblokken. Bij het kopen van nieuwe remblokken is het dus belangrijk erop te letten dat de remblokken geschikt zijn voor het type auto dat je hebt. Op de website van UitlaatDiscounter is het supereenvoudig om de geschikte remblokken voor je auto te vinden. Je kunt het merk, model en bouwjaar invoeren, om vervolgens alle geschikte onderdelen te zien. Het is bovendien ook mogelijk om de onderdelen te zoeken op basis van je kenteken. Zo kun je bij Uitlaatdiscounter terecht als je bijvoorbeeld op zoek bent naar remblokken voor een Peugeot 206
Remblokken vergelijken
© 2022 Uitlaatdiscounter.nl | This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Een moment geduld aub..
Hallo, waarmee kunnen wij u helpen?
Type hieronder uw bericht voor direct contact.