De door jou ingevoerde auto: Merk Model | Type
Model of type aanpassen | Auto wissen
0 Filter geselecteerd
Filteren | 0 Filters geselecteerd
Merken
Aanvullende artikelen / Aanvullende info 2
Inbouwplaats
Buitendiameter [mm]
Aanvullend artikel/aanvullende informatie

Remschijven AUDI

Zoek direct de juiste remschijven door het kenteken van jouw auto in te vullen.

Bij auto-onderhoud wordt vaak gedacht aan onderdelen die ervoor zorgen dat je auto goed en zo lang mogelijk op de weg blijft en niet aan het remsysteem. De onderdelen van je remsysteem zijn echter net zo belangrijk, zo niet meer zelfs. In dit geval gaat het om remschijven, misschien wel de belangrijkste onderdelen van je remsysteem aangezien er druk op wordt uitgeoefend om de hele auto tot stilstand te brengen.

Hoe lang gaan remschijven mee?

Nu je je bewust bent van het belang van een goed werkende rem, vraag je je misschien af hoe lang je remschijven mee kunnen gaan. Hoewel vaak wordt gesuggereerd dat een set remschijven tot 100.000 kilometer mee kan gaan, is dit niet altijd het geval en is er helaas geen manier om precies te weten hoe lang dit wél zou moeten kunnen. Om je een beeld te geven: de levensduur van je remschijf is afhankelijk van verschillende aspecten, zoals de grootte en het gewicht van je auto en zoals je je kunt voorstellen is dit voor vrijwel elke auto anders.

Wanneer remschijven vervangen?

Wanneer is het eigenlijk tijd om je remschijven te vervangen? In sommige gevallen, wanneer je te lang hebt gewacht met het vervangen van je remblokken, kan dit schade aan je remschijven veroorzaken. Deze schade is echter niet altijd al te ernstig en kan soms worden verholpen door je remschijf uit te draaien, dus in dit geval is een geheel nieuwe remschijf niet nodig. Soms kan de schade echter onherstelbaar zijn. Bij een onderdeel dat vaak onder druk staat is er natuurlijk ook slijtage, dus als de remschijven de minimale dikte hebben bereikt is het tijd om het te vervangen. Andere redenen om ze te vervangen kunnen ook kromgetrokken remschijven zijn of als er een scheur in zit.

Remblokken en remschijven?

De remschijven en remblokken zijn de belangrijkste onderdelen van het systeem, aangezien deze samenwerken en in goede staat moeten zijn om goed te functioneren. De prestaties van de remschijf kunnen ook worden beïnvloed door de kwaliteit en het type remschijven. UitlaatDiscounter biedt geperforeerde remschijven aan die voor een betere koeling zorgen. Ook zijn er keramische remschijven verkrijgbaar.

Remschijven kopen?

Bij het kopen van nieuwe remschijven dient dit voor het specifieke automerk en model te gebeuren aangezien er vaak een specifieke formaat nodig is. UitlaatDiscounter biedt een ruime collectie auto-onderdelen van bekende merken, zoals Brembo en Bosch remschijven. Uiteraard vind je ook topkwaliteit remschijven voor de Peugeut 206. Handige tip: ook al zijn je remschijven niet volledig versleten, is het slim om ze tijdens het vervangen van je remblokken gelijk te vervangen om tijd en reparatiekosten te besparen.
Remschijven vergelijken
© 2022 Uitlaatdiscounter.nl | This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Een moment geduld aub..
Hallo, waarmee kunnen wij u helpen?
Type hieronder uw bericht voor direct contact.