Blog

Motorolie bijvullen en peilen: alles over olie

Het klinkt makkelijk: even het peil checken, motorolie bijvullen en klaar. Toch komt er iets meer bij kijken dan dat. Het peilen en bijvullen van motorolie is een belangrijke onderhoudstaak voor de veiligheid van je auto. Als je hierbij iets over het hoofd ziet, kan dat ernstige en dure gevolgen hebben. Lees verder voor een duidelijke uitleg over motorolie bijvullen, peilen en meer
Lees meer

APK eisen: checklist en kostenbesparende tips

Of je nu al langer een eigen auto hebt, of net de trotse eigenaar van je eerste auto; de APK eisen zijn iets waar elke autobezitter aan moet geloven. De meeste auto’s zijn APK-plichtig, je mag er dus niet de weg mee op als de APK verlopen is. Doe je dat wel, dan riskeer je niet alleen een flinke boete; ook hoeven verzekeringen eventuele ongelukken met een niet goedgekeurde auto niet te vergoeden. Zonde! Dus, waar moet je op letten om die boetes en ongelukken te voorkomen? In dit blog leggen wij je uit aan welke APK eisen je moet voldoen, wanneer de APK nodig is en hoe je ervoor kunt zorgen dat de uitslag van de APK niet voor extra kosten zorgt.
Lees meer

Bandenspanning controleren? Zo doe je dat

De juiste bandenspanning is essentieel voor de veiligheid van jouw auto. Toch rijdt 60% van de auto’s met een te lage bandenspanning op de weg, volgens de RDW. Dat zorgt niet alleen voor een langere remweg, waardoor de kans op ongelukken groter wordt; een te lage bandenspanning zorgt ook voor meer CO2 uitstoot en brandstofverbruik. Dit laatste kan oplopen tot wel €150 aan extra brandstofkosten per jaar. De bandenspanning controleren is dus van groot belang voor het milieu, iedereens veiligheid en jouw portemonnee. Brandt jouw bandenspanning lampje of wil je voor je APK beurt de bandenspanning zelf nog even checken? In dit blog leggen wij je alles uit over bandenspanning controleren, hoe vaak je dit moet doen en hoe het verschilt per auto en bandmaat.
Lees meer

Katalysator: vervangen

Moet je de katalysator van jouw auto vervangen omdat je auto minder vermogen heeft, de katalysator rammelt of vol zit? Bij Uitlaatdiscounter vind je gegarandeerd de katalysator voor jouw auto. Vul je kenteken in en bestel de geschikte katalysator.
Lees meer

Katalysator: prijs

Als je een katalysator moet vervangen, zul je merken dat dit best kostbaar kan zijn. Je hebt immer te maken met de prijs voor het vervangen van dit onderdeel maar ook de kosten voor de aanschaf. Naast mogelijk manuren, koop je een onderdeel waarin edelmetalen zijn verwerkt die zorgen voor de omzetting van de schadelijke uitlaatgassen in kooldioxide, stikstof en water.
Lees meer

Katalysator: Kopen

Als je genoodzaakt bent om een katalysator voor een auto te kopen zul je direct merken dat dit een vrij kostbaar onderdeel is. Dit komt omdat in dit onderdeel een aantal edelmetalen zitten verwerkt. Deze edelmetalen zorgen voor de omzetting van schadelijke uitlaatgassen in kooldioxide, stikstof en water. Hierdoor is je auto minder belastend voor het milieu.  
Lees meer

Kwaliteit van een UitlaatDiscounter uitlaat

Wij leveren de beste prijs/kwaliteit auto-onderdelen. Alle auto onderdelen die bij ons op de website staan voldoen aan onze kwaliteitseisen.
Lees meer

Geld besparen bij een uitlaat vervangen

Een nieuwe uitlaat vervangen, kun je dat zelf of moet je daarvoor naar de garage? En is het beter om een originele uitlaat onder je auto te schroeven of is een goedkopere van een ander merk net zo goed?
Lees meer

Uitlaat voor de laagste prijs van Nederland

Een uitlaat bestaat vaak uit een achterdemper en een middendemper. Deze uitlaten zie je in onze uitlaten categorie.
Lees meer
© 2021 Uitlaatdiscounter.nl
Een moment geduld aub..
Hallo, waarmee kunnen wij u helpen?
Type hieronder uw bericht voor direct contact.