Model of type aanpassen Auto wissen
Merk Model | Type
0 Filter geselecteerd
Filteren | 0 Filters geselecteerd
Merken
Inbouwplaats

Roetfilter

Zoek je een goede kwaliteit roetfilter voor de beste prijs van Nederland? Vul dan het kenteken in en zie welke roetfilters wij voor jouw auto hebben. 

Waar dient de roetfilter van een auto voor?

Door de steeds strenger wordende Europese wet- en regelgeving met betrekking tot het milieu gaat een roetfilter een steeds belangrijkere rol spelen in de auto. Vanaf 20 mei 2018 zijn de APK keurmeesters van alle Europese landen zelfs verplicht om dieselauto’s te keuren op een werkend roetfilter. Het ontbreken hiervan kan tegenwoordig leiden tot afkeur terwijl dit in het verleden nog door de vingers werd gezien.

De werking van roetfilters

Een roetfilter zorgt voor een schonere uitstoot van de auto. De functie van een roetfilter is om schadelijke stoffen die vrijkomen bij de verbranding van diesel op te vangen. Gedurende de brandstof verbranding komen kleine deeltjes roet en onverbrande koolwaterstoffen vrij die worden opgeslagen in het filter. Op het moment dat het filter vol zit wordt de temperatuur van de uitlaatgassen tijdelijk verhoogd door extra diesel in de cilinder te spuiten. Dit wordt regenereren genoemd. Hierdoor zal het roet verbranden waardoor er as ontstaat en het filter “schoon” wordt.

Uitlaatdiscounter.nl voor roetfilters van alle automerken

Als een roetfilter versleten of verzadigd is en het automatische regeneratie proces of het handmatig schoonmaken niet meer helpt, zul je deze moeten vervangen. Hiervoor kun je uitstekend terecht bij Uitlaatdiscounter.nl. Wij bieden een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding voor onze auto-onderdelen en hebben roetfilters voor alle merken in het assortiment. Vul het kenteken van jouw auto in en bestel jouw roetfilter vandaag nog bij Uitlaatdiscounter.nl.
Lees meer
Laad meer producten
Roetfilter vergelijken
Een moment geduld aub..