De door jou ingevoerde auto: Merk Model | Type
Model of type aanpassen | Auto wissen
0 Filter geselecteerd
Filteren | 0 Filters geselecteerd
Merken
Materiaal
Emissienorm
Aanvullend artikel/aanvullende informatie
Aanvullende artikelen / Aanvullende info 2

Roetfilter

Vind direct de juiste roetfilter door het kenteken van jouw auto in te vullen.

Gezien de hoge eisen die gesteld worden aan het vrijkomen van schadelijke gassen door de uitlaat van auto's is het cruciaal om zoveel mogelijk aan deze eisen te voldoen. Ook roetfilters spelen een belangrijke rol, deze filteren namelijk een groot deel van het roet dat uit de motor komt en voorkomt dat het het milieu vervuilt. Aangezien het bedoeld is voor het filteren van schadelijke uitlaatgassen zit het dus logischerwijs op het uitlaatsysteem van de auto, echter is niet elke auto voorzien van een roetfilter.

Roetfilter reinigen

De kosten voor het vervangen van het roetfilter kunnen wat hoog zijn, hierom zal er vaak voor worden gekozen om het schoon te laten maken. De prijzen voor het schoonmaken ervan kunnen gemakkelijk ongeveer de helft van de prijs van het vervangen zijn. Naast een besparing op de kosten heeft het ook andere voordelen. Het schoonmaken van het roetfilter is ook een stuk sneller in plaats van het vervangen, wat een dag of twee kan duren.

Roetfilter verwijderen

Het verwijderen van het roetfilter brengt natuurlijk wat nadelen met zich mee zoals de hogere uitstoot van schadelijke uitlaatgassen. Zoals je je kunt voorstellen wordt dit niet aangeraden, maar soms is er gewoon geen ontkomen aan. Omdat het bekend is dat sommige auto's constant problemen hebben met het roetfilter, is het in dit geval is de enige oplossing om het te verwijderen. Houd er wel rekening mee dat als er een andere oplossing voor het probleem is, daarvoor gekozen moet worden. Tevens is het zo dat volgens de regels alleen auto's tot 2011 en 2012 zijn toegestaan om de roetfilter te laten verwijderen en dit ook eerst aangevraagd dient te worden op de website van RDW.

Roetfilter vervangen

Zoals eerder vermeld, kan het vervangen van het roetfilter een kostbare klus zijn. Helaas is er soms geen andere optie en schoonmaken lost het probleem niet op. Te veel slijtage aan het roetfilter of gewoon een breuk zelf zijn reden genoeg om deze helemaal te vervangen. Verder is het ook raadzaam om het te laten vervangen door een monteur, aangezien de vervangingsprocedure zelf niet zo eenvoudig is.

Roetfilter diesel

Als je met een benzineauto rijdt, is een roetfilter doorgaans geen onderdeel waar je je zorgen over hoeft te maken, ze komen namelijk voornamelijk voor in dieselauto's. Dit omdat dieselmotoren roet creëren en dus is er behoefte aan dit onderdeel om het uit te filteren om te voorkomen dat het via het uitlaatsysteem naar buiten komt. En omdat het roetfilter ongeveer 95% filtert, is het zo'n beetje een onmisbaar onderdeel van het uitlaatsysteem.
Roetfilter vergelijken
© 2022 Uitlaatdiscounter.nl
Een moment geduld aub..
Hallo, waarmee kunnen wij u helpen?
Type hieronder uw bericht voor direct contact.