De door jou ingevoerde auto: Merk Model | Type
Model of type aanpassen | Auto wissen
0 Filter geselecteerd
Filteren | 0 Filters geselecteerd
Merken
Inbouwplaats
Emissienorm
Aanvullend artikel/aanvullende informatie
Aanvullende artikelen / Aanvullende info 2

Katalysator

Vind direct de juiste katalysator door het kenteken van jouw auto in te vullen.

Het hebben van een katalysator op een auto is een absolute must. De betekenis van katalysator heeft in de auto-industrie een iets andere dan de stoffen die er doorgaans mee bedoeld worden. Een autokatalysator speelt een grote rol bij het reguleren van de uitstoot van schadelijke gassen. Het is een verplicht onderdeel op alle auto's omdat ze moeten voldoen aan milieunormen als het gaat om uitlaatgassen. Dit wordt bereikt door een geïmpregneerde honingraatbinnenvoering om de schadelijke gassen tegen te gaan.

Wat is een katalysator?

Deze vraag wordt vaak gesteld. Eigenlijk is een katalysator een belangrijk onderdeel van je auto die de uitstoot van schadelijke gassen reguleert. Dit auto-onderdeel maakt deel uit van je uitlaatsysteem en is bedoeld om uitstoot van schadelijke gassen zoals koolstofmonoxide, onverbrande koolwaterstoffen en stikstofoxiden te minimaliseren.

Katalysator vervangen?

Hoewel een kapotte auto katalysator vrijwel niet voorkomt is dit niet helemaal uitgesloten en aangezien je het doorgaans pas merkt als het te laat is, rest er maar één optie en dat is een nieuwe katalysator kopen. Een defect aan dit systeem kan verschillende oorzaken hebben zoals een zwakke ontsteking of slechte bougies. Redenen om hem te vervangen in plaats van te reinigen zijn vaak gebroken stukjes van de honingraat aan de binnenkant of indien de katalysator helemaal verstopt is. Al met al is het vervangen van de katalysator een kostbare reparatie.

Katalysator reinigen?

In sommige gevallen heb je misschien geluk en hoeft de katalysator helemaal niet vervangen te worden. Het probleem kan soms worden verholpen door hem te reinigen. Enkele ‘symptomen’ die je kunt merken als hij schoongemaakt moet worden zijn: hoger brandstofverbruik of vermogensverlies. Als je er zeker van bent dat je katalysator niet onherstelbaar beschadigd is, is de eenvoudigste manier om hem schoon te maken het gebruik van een speciaal middel zoals een vloeistof die aan je brandstoftank kan worden toegevoegd en helpt bij het reinigen en ontstoppen. Een andere manier om hem schoon te maken is door hem te verwijderen en onder te dompelen in lakverdunner om te proberen hem weer verstoppingsvrij te krijgen. Deze manier kost het echter wel wat meer moeite.

Katalysator kopen?

Is je katalysator kapot of aan vervanging toe is? UD-Autoparts biedt een breed scala aan katalysatoren die perfect op je auto en uitlaatsysteem passen. In het assortiment zijn er onder andere katalysator voor de Volkswagen Golf, katalysator Peugeot 206, katalysator Citroen C1 en nog veel meer. Kortom: bij uitlaatdiscounter vind je het onderdeel dat je nodig hebt voor vrijwel elk merk.

Katalysator vergelijken
© 2022 Uitlaatdiscounter.nl
Een moment geduld aub..
Hallo, waarmee kunnen wij u helpen?
Type hieronder uw bericht voor direct contact.