Krassen op je auto verwijderen, hoe ga je te werk?

 

Krassen op je auto verwijderen op basis van hun ernstHet hebben van een mooie auto in een zeer goede staat is iets om trots op te zijn. Dit geldt niet alleen voor relatief nieuwe auto's, maar ook voor oude auto's die jaren geleden zijn geproduceerd. Je zult je zelfverzekerder voelen als je in een schone en glanzende auto rijd. Het kan behoorlijk deprimerend zijn om in een vuile auto te rijden met veel krassen erop. Dus hoe klein de kras op je auto ook is, het is altijd beter om deze zo snel mogelijk te verwijderen. In dit geval moet je een aantal dingen weten over het verwijderen van krassen op je auto. Op deze manier hoef je niet steeds opnieuw naar een spuiterij te gaan, vooral als de kras klein en onbeduidend is. In dit artikel lees je meer over de oorzaken van krassen en lakschade aan je auto en hoe je deze kunt verhelpen.

De oorzaken van lakschade aan je auto

Er zijn veel dingen die krassen en lakschade aan je auto kunnen veroorzaken. De meeste oorzaken zijn vaste objecten zoals andere voertuigen die naast je auto schuren zelfs kleine dingen zoals grind, puin of teer die door de wind worden meegevoerd of per ongeluk door andere voertuigen op de weg worden weggeslingerd. Zoiets kan niet worden vermeden, omdat je nooit weet wanneer die kleine dingen gaan vliegen en de carrosserie van je auto raken. De enige manier om dit te vermijden is door je auto niet te gebruiken en de hele tijd in je garage te laten staan. Dit is echter geen optie als je een auto hebt gekocht en deze veel gebruikt. Gelukkig zijn er veel teerverwijderaars op de markt en kun je er een gebruiken om de kleine dingen die aan je auto vastzitten, zoals asfalt, te verwijderen. Deze zijn te krijgen bij online winkels zoals Uitlaat Discounter. Al zal het behoorlijk wat tijd en moeite kosten om die kleine dingen uit je auto te halen.
Daarnaast is er nog een andere voor de hand liggende oorzaak van krassen en lakschade aan je auto. Deze oorzaak is een auto-ongeluk. Hoe klein een auto-ongeluk ook is, het veroorzaakt altijd krassen en lakschade aan je auto. Zelfs als het alleen een vast voorwerp raakt, zoals een muur of andere voertuigen op de weg, zal het nog steeds krassen en lakschade aan je auto veroorzaken. Dit is iets dat veel beter te vermijden is dan de twee oorzaken ervoor. Je moet gewoon voorzichtig rijden om te voorkomen dat je andere objecten raakt. Als je auto echter al krassen heeft die zijn veroorzaakt door een van de genoemde oorzaken, kun je deze verwijderen door de volgende manieren te gebruiken op basis van de ernst van de krassen.


Zeer kleine krasjes op je auto verwijderen

Zeer kleine krasjes komen veel voor in auto's, vooral auto's die dagelijks worden gebruikt. Het is dus een zeer goede zaak voor iedereen die een auto bezit om een manier te kennen om zeer kleine krasjes op een auto te verwijderen. Het is namelijk best vervelend om voor zo'n triviaal ding steeds weer naar een garage te gaan. Laten we eens kijken met welke stappen je hele kleine krasjes op je auto kunt verwijderen.
De eerste stap is het reinigen van het oppervlak van de carrosserie waar de kras is ontstaan. Je kunt dit onderdeel reinigen met water en autoshampoo, net als wanneer je je auto wast. De tweede stap is het schuren van het deel waar de kras zich bevindt. Omdat het een carrosserie is met een lak van goede kwaliteit, moet je heel zacht schuurpapier gebruiken, zoals het schuurpapier met korrel 3000. Als je hard schuurpapier gebruikt, beschadig je de lak van je auto en maak je het alleen maar erger. Daarnaast is het ook beter om het deel dat je gaat schuren nat te maken met water.  Dit is belangrijk om wrijving te verminderen. Bovendien moet je voorzichtig en geduldig schuren. Dit proces moet worden gedaan totdat de kras niet meer zichtbaar is.
Als laatste kun je een wrijfmiddel en polijstmiddel aanbrengen op het gebied rond de kras. Om de autolak niet te beschadigen moet je eerst een wrijvende massa aanbrengen met een polijst pad met een laag toerental. In dit geval zou 1200 RPM voldoende moeten zijn. Dit proces moet worden uitgevoerd totdat je een lichte waas kunt zien op het gebied dat is gepolijst. Breng daarna de polijstpasta aan. Dit proces moet worden uitgevoerd totdat de kras volledig is verdwenen en het gepolijste gebied er schoon en glanzend uitziet.


Kleine krasjes verwijderen

Naast de zeer kleine krassen zijn er kleine krassen die groter en beter zichtbaar zijn. Kleine krasjes zijn namelijk diep genoeg om de grondlaag van de autolak te beschadigen. Over het algemeen is de procedure voor het verwijderen van kleine krasjes bijna hetzelfde als de procedure voor het verwijderen van zeer kleine krasjes. In plaats van de kleine kras met schuurpapier te moeten schuren, moet je echter een krasverwijderingsproduct aanbrengen. Je kunt dergelijke producten voor het verwijderen van krassen gemakkelijk in een autowinkel zoals uitlaatdiscounter.nl vinden. Laten we dus beginnen met de stappen om kleine krasjes op je auto te verwijderen.
Voordat je het proces start, moet je het gebied waar de kras zit schoonmaken met autoshampoo. Daarna is de eerste stap het aanbrengen van een krasverwijderingsproduct. Je moet deze goed op de kras en de omgeving aanbrengen door aandacht te besteden aan de handleidingen van de fabrikant van het product dat je gebruikt. Nadat je het product voor het verwijderen van krassen hebt aangebracht, moet je alle resten van zowel de kras als het krasverwijderingsproduct afvegen met een microvezeldoek. Herhaal dit proces totdat het gebied waar de kras zich bevindt schoon is. Het punt is om de kras harder te maken elke keer dat je het proces herhaalt totdat het nauwelijks zichtbaar is.


Diepe krassen op je auto verwijderen

Een diepe kras is de meest ernstige kras die een auto kan krijgen. Natuurlijk zijn er ergere krassen die ontstaan door een auto-ongeluk, maar dat is een heel ander geval. De ernstigste kras die een auto kan krijgen door de hierboven genoemde oorzaken is dus een diepe kras. De procedure is ook bijna hetzelfde als de procedures voor het verwijderen van krasjes die eerder zijn uitgelegd. Het proces is echter een beetje ingewikkelder en moeilijker uit te voeren. Daarnaast heeft het ook meer tijd nodig. Bij dit proces moet er namelijk verf worden gespoten op een groter gebied. Dit wordt gedaan om verschillende verfkleuren te voorkomen.
Zoals gewoonlijk moet je het gebied met een diepe kras wassen en reinigen. Vervolgens moet je het oppervlak schuren met schuurpapier dat harder is dan degene die wordt gebruikt om een ????zeer kleine kras te schuren. In dit geval wordt het aanbevolen om schuurpapier met korrel 2000 te gebruiken. Je moet krassen op de carrosserie schuren totdat het schuurpapier het metalen paneel van de auto raakt. Dit moet je ook zorgvuldig doen, tenzij je nog meer krassen op je auto wilt aanbrengen. Daarna is de volgende stap om primer te spuiten op het gebied dat eerder is geschuurd. Nadat je voldoende primer hebt gespoten, kun je beginnen met het spuiten van de verf. Voor dit proces is de juiste apparatuur nodig, zoals een spuitpistool, een masker en een paar handschoenen. Bovendien vereist het ook geduld en vaardigheden. Als je niet weet hoe je een auto moet spuiten, zal het resultaat tegenvallen en niet lang meegaan.
Nadat je het spuitproces hebt uitgevoerd, moet je het gebied polijsten totdat de kleur overeenkomt met de kleur van de andere delen van de auto. Aangezien het moeilijk is om op deze manier een diepe kras op je auto te verwijderen en enige vaardigheden vereist, is het altijd een goed idee om dit werk over te laten aan een expert. Ga dus op zoek naar een expert die gespecialiseerd is in lakwerk. Als je dit niet doet is de kans groot dat je de kras alleen maar erger maakt. Als je echter iemand bent die graag experimenteert en nieuwe dingen leert, dan kan het leuk zijn om een ??diepe kras op je auto te verwijderen.


Tips om je autolak in goede staat te houden

Nu je weet hoe je krassen op je auto moet verwijderen, denk je misschien dat het een behoorlijk lastige taak is. Om het verwijderen van krassen op je auto tot een minimum te beperken, kun je enkele tips volgen om je autolak altijd in goede staat te houden. De eerste tip is om je auto niet in direct zonlicht te parkeren. De warmte van het zonlicht kan namelijk de lak van je auto beschadigen. Hoe vaker je je auto in direct zonlicht zet, hoe sneller je autolak vervaagt. De volgende tip is om je auto zoveel mogelijk af te dekken met een autohoes als deze geparkeerd staat. Dit moet ook worden gedaan als de auto in je garage is geparkeerd. Er kunnen mogelijk dieren zoals katten aan je auto krabben. Deze tip moet je ook volgen als je je auto in direct zonlicht gaat parkeren. De laatste tip is om je auto zo vaak mogelijk te wassen en schoon te maken. Dit komt omdat vuil en stof dat te lang aan de buitenkant van je auto zit uiteindelijk de lak van je auto kan aantasten. Daarnaast kan het vuil ook andere onderdelen van je auto beschadigen, zoals het remsysteem en zelfs de motor van je auto. Het is dus altijd beter om het vuil dat aan je auto kleeft zo snel en zo vaak mogelijk te verwijderen om je auto in goede staat te houden.


Zo bescherm je je autolakMochten bovenstaande tips toch niet bij je passen omdat je geen zin hebt om steeds een schaduwrijke parkeerplaats te zoeken of je auto af te dekken met een autohoes, dan is er nog een tip voor jou. De tip is om je autolak te beschermen met een lakbeschermingsmiddel, zoals nano keramische coating of lakbeschermingsfolie. De meeste grote autowinkels zoals uitlaatdiscounter.nl hebben die lakbeschermingsmiddelen. Je hoeft alleen degene te kiezen die bij je budget past, want elk lakbeschermingsproduct heeft een andere prijs. Als dat echter nog niet genoeg is, kun je proberen je auto opnieuw te lakken met poedercoatingtechniek. Poedercoating is namelijk beter dan gewone lak, vooral in termen van duurzaamheid. Dit komt omdat het poeder in poedercoating meer geïntegreerd is met de carrosserie dan de vloeistof in gewone lak. Zowel poedercoating als lakbeschermingsproducten zijn goed om je auto te beschermen tegen krassen, al moet je er wel meer voor betalen.

 

 

Tags in deze blog
auto-onderhoud
© 2022 Uitlaatdiscounter.nl | This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Een moment geduld aub..
Hallo, waarmee kunnen wij u helpen?
Type hieronder uw bericht voor direct contact.