Motorolie bijvullen en peilen: alles over olie

Het klinkt makkelijk: even het peil checken, motorolie bijvullen en klaar. Toch komt er iets meer bij kijken dan dat. Het peilen en bijvullen van motorolie is een belangrijke onderhoudstaak voor de veiligheid van je auto. Als je hierbij iets over het hoofd ziet, kan dat ernstige en dure gevolgen hebben. Lees verder voor een duidelijke uitleg over motorolie bijvullen, peilen en meer
Lees meer

APK eisen: checklist en kostenbesparende tips

Of je nu al langer een eigen auto hebt, of net de trotse eigenaar van je eerste auto; de APK eisen zijn iets waar elke autobezitter aan moet geloven. De meeste auto’s zijn APK-plichtig, je mag er dus niet de weg mee op als de APK verlopen is. Doe je dat wel, dan riskeer je niet alleen een flinke boete; ook hoeven verzekeringen eventuele ongelukken met een niet goedgekeurde auto niet te vergoeden. Zonde! Dus, waar moet je op letten om die boetes en ongelukken te voorkomen? In dit blog leggen wij je uit aan welke APK eisen je moet voldoen, wanneer de APK nodig is en hoe je ervoor kunt zorgen dat de uitslag van de APK niet voor extra kosten zorgt.
Lees meer

Bandenspanning controleren? Zo doe je dat

De juiste bandenspanning is essentieel voor de veiligheid van jouw auto. Toch rijdt 60% van de auto’s met een te lage bandenspanning op de weg, volgens de RDW. Dat zorgt niet alleen voor een langere remweg, waardoor de kans op ongelukken groter wordt; een te lage bandenspanning zorgt ook voor meer CO2 uitstoot en brandstofverbruik. Dit laatste kan oplopen tot wel €150 aan extra brandstofkosten per jaar. De bandenspanning controleren is dus van groot belang voor het milieu, iedereens veiligheid en jouw portemonnee. Brandt jouw bandenspanning lampje of wil je voor je APK beurt de bandenspanning zelf nog even checken? In dit blog leggen wij je alles uit over bandenspanning controleren, hoe vaak je dit moet doen en hoe het verschilt per auto en bandmaat.
Lees meer

Veilige onderdelen voor een goede APK: checklist

Wat is de APK eigenlijk? De APK afkorting staat voor Algemene Periodieke Keuring. Deze keuring met specifieke APK eisen is voor elke auto in Europa verplicht, zodat we het verkeer veiliger maken en het milieu beschermen. Dat willen we allemaal, toch?
Lees meer

Zelf je uitlaat monteren

Een uitlaat monteren kun je prima zelf, maar hoe doe je dat? Is de uitlaat aan vervanging toe, dan kun je een hoop geld besparen door zelf de uitlaat te monteren
Lees meer
© 2021 Uitlaatdiscounter.nl
Een moment geduld aub..
Hallo, waarmee kunnen wij u helpen?
Type hieronder uw bericht voor direct contact.