Leren stoelen van de auto reinigenHoe leren stoelen van je auto onderhouden?

Als je dagelijks jouw auto stoelen gebruikt, is slijtage en vuil niet te voorkomen. Of je nu elke dag naar je werk rijdt, de kinderen wegbrengt of een bezoekje aan de supermarkt brengt, autostoelen worden voor van alles gebruikt. Een vieze jas, koekkruimels en verschoven dozen bevuilen en beschadigen de stoelen van de auto, vaak zonder dat het je opvalt. In dit artikel lees je hoe je de leren stoelen van jouw auto onderhoudt en reinigt zodat je er langer plezier van hebt. We behandelen de volgende onderwerpen:

Hoe leren stoelen van de auto onderhouden?

  1. Waarom is onderhoud van leren auto stoelen belangrijk?
  2. Leren stoelen van de auto reinigen.
  3. Leren stoelen van de auto beschermen.

Waarom leren stoelen van de auto onderhouden?

Als je leer niet of verkeerd onderhoud, droogt het uit en kunnen er scheuren ontstaan. De leren stoelen van de auto onderhouden is dus van groot belang als je langdurig wil genieten van de hoge kwaliteit en luxe uitstraling.

Naast de esthetische voordelen van leer onderhouden, zorgt de langere levensduur er ook voor dat je minder vaak het leer hoeft te vervangen. Dit scheelt veel in kosten; niet alleen het kopen van nieuw leer kost geld, ook ben je een hoog bedrag kwijt aan het laten verwisselen van het leer en de reiskosten van en naar de specialist die dit voor je doet. Bovendien kost het naast geld ook tijd, zeker als je besluit zelf de leren stoelen van de auto te vervangen.

Voorkomen is beter dan genezen; ook bij leren auto stoelen is dit het geval. Het voorkomen van scheuren en vuil is eenvoudiger en goedkoper dan het schoonmaken en repareren van het leer. Door leren stoelen van de auto te onderhouden bespaar je dus veel onnodige kosten en moeite, en behoud je langdurig een luxe uitstraling.

Leren stoelen van de auto reinigen

Is het toch zo ver gekomen dat de leren stoelen van de auto onderhouden niet volledig gelukt is en je deze moet reinigen? Of is er onverhoopt toch een vlek ontstaan? Volg dan onderstaand stappenplan voor het reinigen van leren autostoelen:

Stappenplan: leren stoelen reinigen?

  1. Stel ten eerste vast met welk soort leer jij te maken hebt. Kunst- en gladleer zijn vrij eenvoudig schoon te maken, terwijl velours- en wildleder sneller voor problemen kunnen zorgen. Het verschil hierin is vooral de snelle opname van vlekken. Bij kunst- en gladleer worden vlekken langzaam of met het juiste onderhoud zelfs helemaal niet opgenomen. Velours- en wildleder nemen vlekken juist snel op, waardoor ze minder makkelijk afneembaar zijn.
  2. Koop nu de juiste middelen voor het reinigen van jouw type leer. Voor de meest grondige reiniging bestel je een leer reiniger, interieur shampoo en leer conditioner.
  3. Haal eerst de stofzuiger door de auto om loszittend vuil weg te halen. Als je dit niet doet en meteen een shampoo of reiniger inwrijft, wrijf je het loszittend vuil mee en maak je juist nieuwe krassen in het leer, zonde van de moeite.
  4. Week de eerste laag ingetrokken vuil los met een sopje van afwasmiddel en water. Let op dat je niet teveel water gebruikt, dit kan kringen veroorzaken op het leer.
  5. Gebruik daarna een microvezel doek om het speciale reinigingsmiddel voor leren autostoelen in een wrijvende beweging aan te brengen. Zorg ervoor dat je wrijft en niet schrobt, zodat je de poriën van het leer opent en de reiniger dieper kan inwerken. Zo haal je ook diep ingetrokken vlekken en vuil weg.
  6. Spray nu de interieur shampoo op de leren stoelen van de auto. Deze shampoo spray bevat een zorgvuldig uitgebalanceerd mengsel van actieve oppervlakte ingrediënten en geurverdrijvende middelen die het leer snel, veilig, grondig en diep reinigen.
  7. Neem de shampoo spray af en pas daarna de leer conditioner toe. De conditioner voor bekleding van leer en kunstleer reinigt de diepste vuillaag en beschermt tegen weersinvloeden, vermindert vuilaanhechting en geeft een glanzend resultaat.

Leren stoelen van de auto beschermen

Na het reinigen van de leren stoelen van de auto, en als periodiek onderhoud, is het belangrijk om nieuw vuil en slijtage tegen te gaan. Dit doe je met speciale middelen die het leer beschermen en voeden.

Zoals hierboven aangegeven is de laatste stap in het reinigingsproces de leer conditioner. Deze reinigt niet alleen, het dient ook als bescherming tegen vuil en weersinvloeden. Je kunt de conditioner dus als afsluitende stap in het reinigingsproces gebruiken, maar ook als losse stap in het onderhoudsproces. We raden voor optimale bescherming aan om minimaal twee keer per jaar een conditioner te gebruiken op de leren stoelen van de auto.

Naast de conditioner, is een leer balsem cruciaal voor het verzorgen en beschermen van leren auto stoelen. Door de balsem blijven jouw leren autostoelen soepel en zacht, waardoor scheuren verleden tijd zijn.

Leren stoelen van de auto onderhouden in 2 stappen

Maak het jezelf makkelijk; als je nieuw of recentelijk grondig gereinigd en beschermd leer in jouw auto hebt, kun je de leren stoelen van de auto onderhouden met slechts twee producten. In de complete leer onderhoudskit van Autoglym vind je een reiniger, balsem, microvezeldoek en applicatorspons. Gebruik deze kit regelmatig zodat je de diepe reiniging met shampoo en conditioner minder vaak hoeft uit te voeren.

Meer informatie

Wil je meer producten voor autobekleding vergelijken? Of wil je advies over auto-onderhoud? Neem contact op met onze specialisten of lees onze blogs over onderhoud aan andere auto-onderdelen.

 

Tags in deze blog
auto-onderhoud
© 2022 Uitlaatdiscounter.nl | This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Een moment geduld aub..
Hallo, waarmee kunnen wij u helpen?
Type hieronder uw bericht voor direct contact.