De reisgids voor je autovakantie



Reisgids voor de autovakantie


Rondreizen door Nederland of Europa tijdens de vakantie is een uitstekend idee. Reizen door Europa kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld met het vliegtuig of met het openbaar vervoer zoals een trein. Beide manieren hebben echter enkele problemen. Als je gebruik maakt van het vliegtuig of het openbaar vervoer, moet je je aan een schema houden. Als je te laat bent, moet je een nieuw ticket kopen en opnieuw betalen. Ook als je van de ene naar de andere plek reist zul je altijd al je spullen moeten dragen.

Als je deze problemen wilt vermijden, kun je het beste de auto nemen. Reizen door Europa wordt op deze manier comfortabeler. Je hoeft je niet druk te maken om al je bezittingen te dragen, je hoeft het niet koud te hebben in de winter, je hoeft niet strikt te zijn met een schema en je kunt stoppen waar en wanneer je maar wilt. Dit artikel zal je enkele nuttige tips geven voordat je op reis gaat of een roadtrip door Europa maakt met de auto.

Dingen die je vóór je roadtrip moet checken

Consumer Reports zegt dat je de batterij van je auto moet controleren om er zeker van te zijn dat de verbinding stevig is en vrij is van roest. Als er corrosie is, moet je de batterij eruit halen en een staalborstel gebruiken om de schakels schoon te maken. Batterijen bevatten bijtend zuur dat kan lekken als de batterij connectoren worden losgemaakt. Als je niet weet hoe je de accu van een auto moet controleren en reinigen, kun je dit het beste door een professional laten doen. Je kunt voor meer informatie terecht bij Uitlaatdiscounter.

Verder zijn motorriemen en -slangen belangrijk voor het onderhouden van de elektrische, stuurbekrachtigings- en koelsystemen van je auto. Controleer ze om te zien of een van hen gerafeld of gebarsten is. Riemen moeten ook strak worden aangetrokken, dus controleer of ze goed vastzitten en niet veel extra speling hebben. Controleer tenslotte of een van je slangen lekken of druipen.

Controleer bovendien het peil van de vloeistoffen van je auto, zoals de motorolie, transmissievloeistof, stuurbekrachtigingsvloeistof en ruitensproeiervloeistof. De National Highway Traffic Safety Administration zegt dat je ze moet vullen voordat je de weg op gaat als een van hen bijna leeg is. Je moet ook controleren of de tank voor motorkoelvloeistof (ook wel antivries genoemd) in je auto is gevuld tot het niveau dat wordt aanbevolen door de autofabrikant. Zorg er ook voor dat alle lichten binnen en buiten de auto werken en vervang eventuele doorgebrande lampen. Als je ruitenwissers het water niet goed afvoeren of strepen achterlaten, is het misschien tijd voor een nieuwe set.

Als de remmen van je auto vreemde geluiden maken, moet je ze door een professional laten controleren voordat je op reis gaat. Wanneer je op je rempedaal drukt en het zacht aanvoelt, kan dit betekenen dat de remvloeistofpeil laag is. Vergeet niet het niveau van deze vloeistof te controleren terwijl je de andere controleert en voeg indien nodig meer toe. Ten slotte raadt de ANWB aan om de bandenspanning te controleren voordat je vertrekt, vooral als de banden koud zijn, om er zeker van te zijn dat ze goed zijn opgepompt. Vergeet niet ook de spanning van het reservewiel te controleren.

Beste landen voor roadtrips in Europa

Het eerste aanbevolen land om te bezoeken in Europa is Italië. Je kunt beginnen bij Genua om de haven en de oude stad te zien. Voordat je de nabijgelegen, door UNESCO beschermde Cinque Terre, vijf historische visserijgemeenschappen gaat zien, breng je hier een dag door. Wandel over de hoge terrasvormige hellingen en geniet van het eten en de wijn uit Ligurië. Verder is Rome verplicht in Italië. Het is eenvoudig te begrijpen waarom reizigers naar Rome komen. Rome heeft het allemaal, van de Vaticaanse Musea en de Sixtijnse Kapel tot een nachtelijke spook- en mystery tour.

Bovendien wacht Portugal, het meest westelijke land van Europa, erop om bezocht te worden. Als je je reis langer wilt maken, kun je door het prachtige Frankrijk rijden, de Pyreneeën in (misschien stop je onderweg in Andorra), en dan door Spanje om in Portugal te komen.

Als je naar de stad Porto gaat, moet je een portwijntour doen! Iedereen houdt van Lissabon, en terecht want het is de hoofdstad van Portugal en dat mag je niet missen. Maar Porto en Coimbra, een universiteitsstad, zijn net zo mooi. Aan de rivier de Taag heeft Lissabon een prachtige oude stad met kronkelende straatjes en felgekleurde huizen die de stad een uniek gevoel geven. Ook Sintra-Vila is een must-see, ongeveer dertig minuten rijden van Lissabon, en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.
Kroatië is niet langer een mysterie dankzij het tv-programma "Game of Thrones", maar deze Adriatische schat is nog steeds niet zo bekend als zijn buren aan de Middellandse Zee. De oude binnenstad van Dubrovnik, die door UNESCO wordt beschermd, en Split zijn twee van de beste plaatsen om te bezoeken. Fans van Game of Thrones zullen in beide steden onder meer King's Landing en Daenerys' Throne Room herkennen. Ook belangrijk om op te merken is Pula, dat bekend staat om zijn indrukwekkende Romeinse ruïnes, zoals een goed bewaard gebleven amfitheater.
Ondertussen is Nationaal Park Plitvicemeren een van de prachtige natuurlijke plekken in Kroatië die door UNESCO worden beschermd. Dit bosreservaat heeft 16 terrasvormige meren die met elkaar zijn verbonden door watervallen die in een kloof vallen. Het is een geweldige plek om te wandelen en te verkennen. Over het algemeen is Kroatië een prachtig land, en het is een geweldige plek voor kampeerders die een tent willen opzetten tijdens een roadtrip.

Tips voor het inpakken van je spullen voor je reis

Denk eerst na over de grootte van je auto en hoeveel mensen erin zullen reizen. Je auto heeft maar een bepaalde hoeveelheid ruimte. Voordat je je auto laadt, moet je uitzoeken hoeveel tassen of bagagestukken deze veilig kan vervoeren. Op deze manier kun je je passagiers vertellen hoeveel of hoe weinig ze moeten inpakken. In plaats van te proberen je bagage in elke ruimte in je auto te proppen, plaats je een handige doos op het dak waar je alles in kunt bewaren. Dakkoffers zijn een redder in nood voor grote gezinnen met veel spullen om mee te nemen op reis. Ze passen eenvoudig op een paar dakdragers. Ze zijn ook handig voor kleinere groepen die voor een langere tijd weggaan, omdat je meer kleding, eten en uitrusting kunt meenemen.

Gebruik bij het inpakken voor een autorit bovendien dezelfde strategieën als bij het inpakken voor een vliegtuigreis. Overweeg om een kleine handbagage tas mee te nemen met dingen die je onderweg misschien nodig hebt, zoals tijdschriften, snacks, een trui of jas, een lichte deken, zonnebril, enz. Passagiers kunnen deze kleine tassen onder hun stoel of in de bagageruimte opbergen waardoor ze gemakkelijk te bereiken zijn.

Wat moet je meenemen in je auto tijdens een roadtrip?

Voor de hand liggend. Licentie en registratie mogen NIET worden achtergelaten. Het zijn de belangrijkste dingen om mee te nemen op een roadtrip. Ook een kopie van je autoverzekering en de relevante contactnummers moet je meenemen. Bewaar een kopie van je verzekering in de auto voor het geval je deze nodig hebt. Vergeet nooit de handleiding van je auto mee te nemen, want je weet nooit welk lampje aangaat als er een probleem ontstaat.

Kleine dingen die een groot verschil kunnen maken

Papieren kaarten, want niet overal is er bereik (als die er is, zou je gemakkelijk op Google Maps kunnen vertrouwen). Spaar ook geld, want contant geld is op sommige plaatsen nog steeds koning, zoals parkeermeters en wegentol. Vergeet niet een notitieboekje, pen en potlood mee te nemen om je gedachten op te schrijven of de auto te noteren waar je per ongeluk tegenaan bent gelopen. Wanneer de dichtstbijzijnde stad op 100 km afstand ligt, kunnen eenvoudige dingen zoals verband, ontsmettingsmiddel en veiligheidsspelden erg nuttig zijn. Neem ook een zaklamp mee voor het geval de accu van de auto midden in de nacht leeg raakt.

Als je er twee kunt kopen is dat beter. Insectenspray is essentieel omdat insecten in de auto niet leuk zijn tijdens een zomerse roadtrip. Als je verdwaalt is het belangrijk om gehydrateerd te blijven. Bewaar een paar grote flessen water in de auto voor noodgevallen en tijdens een zomerse roadtrip op een warme dag.

Blijf verbonden en vermaakt terwijl je op reis bent

Zelfs als je niet met de auto reist, is een draagbare batterijlader vereist. Ook een Bluetooth/draadloze handsfree kit voor je mobiele telefoon kan erg handig zijn. In sommige delen van de wereld is het verboden om tijdens het rijden een mobiele telefoon te gebruiken. Gebruik een handsfree kit om veilig te blijven en je aandacht op de weg te houden. Denk ondertussen aan rock-'n-roll-klassiekers en meezingers, en zing je favoriete liedjes even hard. Een van de belangrijkste must-haves voor een lange autorit is een afspeellijst met epische roadtrip nummers. Je kunt zelfs enkele audioboeken toevoegen voor een beetje afwisseling. Instant camera's zijn ook leuk en kunnen onderweg interessante en ongewone foto's maken. Ten slotte is een draagbaar wifi-apparaat een geweldig reisgadget en een must-have als je in contact moet blijven met de buitenwereld, maar geen goede roaming plannen of opties hebt waar je naartoe gaat.

 

Tags in deze blog
Auto vakantie
© 2022 Uitlaatdiscounter.nl | This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Een moment geduld aub..
Hallo, waarmee kunnen wij u helpen?
Type hieronder uw bericht voor direct contact.