De door jou ingevoerde auto: Merk Model | Type
Model of type aanpassen | Auto wissen
0 Filter geselecteerd
Filteren | 0 Filters geselecteerd
Merken
Aanvullende artikelen / Aanvullende info 2
Inbouwplaats
Emissienorm
Materiaal
Aanvullend artikel/aanvullende informatie

Oorzaak van problemen bij een roetfilter van een Audi

Het roetfilter van je Audi zorgt ervoor dat kleine onverbrande deeltjes zoals roet en onverbrande koolwaterstoffen in de uitlaat worden opgeslagen. Hierdoor is de uitstoot van de motor minder schadelijk voor mens en milieu. Er kunnen veel oorzaken zijn van problemen met een roetfilter maar als je deze moet vervangen kun je het beste bij Uitlaatdiscounter terecht. 

Audi roetfilter regenereren

Je Audi zal zelf ervoor zorgen dat het roetfilter gereinigd wordt. De motor regelt dit zelf door extra diesel in de cilinders te spuiten en hiermee de temperatuur te verhogen. Door dit proces zullen de roetdeeltjes verbranden. Dit wordt het regenereren genoemd. Jouw Audi zal het roetfilter dus zelf reinigen.

Roetfilter reinigen Audi

Er zijn een aantal oorzaken van problemen met het roetfilter. Als er veel korte stadsritjes gemaakt worden, zal de auto niet volledig op temperatuur komen en moeite hebben met regenereren. Hierdoor zal het roetfilter van jouw Audi kunnen verzadigen. Daarom is het belangrijk om het roetfilter van je Audi bij iedere onderhoudsbeurt te reinigen. Daarnaast zal een roetfilter na een aantal jaren versleten raken en moet dit onderdeel vervangen worden. Hiervoor kun je het beste bij Uitlaatdiscounter.nl terecht. Wij hebben een goede prijs-kwaliteitsverhouding, een korte levertijd en een uitstekende service.
Roetfilter vergelijken
© 2022 Uitlaatdiscounter.nl | This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Een moment geduld aub..
Hallo, waarmee kunnen wij u helpen?
Type hieronder uw bericht voor direct contact.