De door jou ingevoerde auto: Merk Model | Type
Model of type aanpassen | Auto wissen
0 Filter geselecteerd
Filteren | 0 Filters geselecteerd
Merken
Aanvullend artikel/aanvullende informatie
Aanvullende artikelen / Aanvullende info 2

Einddemper ISUZU

Vind direct de juiste uitlaat einddemper door het kenteken van jouw auto in te vullen.

Ben je op zoek naar een demper zoals een Achterdemper uitlaat voor je auto? Dan ben je bij Uitlaatdiscounter aan het goede adres. Door ons uitgebreide assortiment hebben we altijd een achterdemper uitlaat die geschikt is voor jouw auto. Een einddemper is trouwens hetzelfde als een achterdemper. Hetzelfde product alleen een andere benaming. 

Achterdemper uitlaat bestellen bij Uitlaatdiscounter.nl

Bij Uitlaatdiscounter profiteer je van een snelle levering, 3 jaar garantie en gegarandeerd de laagste prijs. Daarnaast bieden wij uitstekende service. Kun je jouw Achterdemper uitlaat niet vinden? Neem dan gerust contact op met ons. Zo kun je ons bellen of whatsappen op +31 (0) 33 820 02 45, e-mailen naar [email protected] of langskomen in onze showroom in Amersfoort.

Demper

Een uitlaatdemper is niet alleen cruciaal om je auto goed te laten rijden, maar is ook nodig zodat je auto voldoet aan de gestelde geluidsnormen. Zoals de naam al aangeeft, dempt dit onderdeel het geluid dat uit de uitlaat komt. Logischerwijs maakt dit onderdeel dus deel uit van het hele uitlaatsysteem. De demper is ook het meest zichtbare onderdeel van dit systeem, de einddemper dan in ieder geval. Dit is namelijk het laatste deel helemaal aan het einde van het systeem dat aan de achterkant onder de bumper van de auto te zien is. En net als de rest van de onderdelen onder de auto wordt dit onderdeel ook blootgesteld aan alle elementen en kan het na verloop van tijd wat slijtage vertonen

Uitlaatdemper aanpassen

Het is gebruikelijk dat mensen hun uitlaatsysteem en dus ook de demper aanpassen. Dit wordt vaak gedaan voor een verhoogd vermogen: door het elimineren of aanpassen van de einddemper is er namelijk minder tegendruk. Dit zorgt echter ook voor meer geluid, dus houd hier dan wel rekening mee. Omdat de einddemper het meest zichtbare deel van het uitlaatsysteem is, is het ook gebruikelijk dat er puur visuele aanpassingen worden gedaan. Deze aanpassingen hebben dus geen effect op de motorprestaties of geluidsniveaus, maar voegen gewoon meer sierwaarde toe aan de auto. In dit geval kun je bijvoorbeeld denken aan allerlei verschillende sierstukken die makkelijk aan het uiteinde van de uitlaatdemper bevestigd kunnen worden.

Verschillende uitlaatdempers

De meeste uitlaatsystemen hebben twee uitlaatdempers, namelijk een middendemper en een achterdemper ofwel een einddemper. Deze dempers hebben praktisch dezelfde functie en zorgen ervoor dat er minder geluid uit de uitlaat komt. De middendemper doet een beetje van het voorwerk zodat de gassen met een iets lagere druk de einddemper / achterdemper binnenstromen. Deze twee uitlaatdempers zorgen dus samen voor de gedempte geluiden. Een andere optie voor wie wel af en toe gehoord wil worden bij het oprijden, is een uitlaatdemper met klep. Dit systeem is klepbediend om meer of minder geluid door te laten en is ideaal als je kiest voor een stille rit, maar ook de mogelijkheid wilt hebben om af en toe een wat luider en sportief geluid te krijgen.

Uitlaatdemper vervangen

Natuurlijk zal elk onderdeel dat aan slijtage onderhevig is, en zeker een onderdeel dat constant wordt blootgesteld aan de elementen als (dooi)water, modder en ruwheid van de weg, op een gegeven moment vervangen moeten worden. Gelukkig is de einddemper een vrij eenvoudig onderdeel om te vervangen en je kan het zelfs zelf doen. Het vinden van de juiste uitlaatdemper is geen ingewikkeld karwei. Op Uitlaatdiscounter.nl vind je het juiste onderdeel op basis van je automerk, model en bouwjaar maar je kunt ook gewoon je kentekenplaatnummer invullen en voilà! Of nog makkelijker, je kunt zelfs voor een universele uitlaatdemper kiezen.
Einddemper vergelijken
© 2022 Uitlaatdiscounter.nl
Een moment geduld aub..
Hallo, waarmee kunnen wij u helpen?
Type hieronder uw bericht voor direct contact.