De door jou ingevoerde auto: Merk Model | Type
Model of type aanpassen | Auto wissen
0 Filter geselecteerd
Filteren | 0 Filters geselecteerd
Merken
Aanvullende artikelen / Aanvullende info 2
Inbouwplaats
Emissienorm
Materiaal
Aanvullend artikel/aanvullende informatie

Roetfilter SAAB

Roetfilter voor de beste prijs

Zoek jij een roetfilter voor je auto voor de beste prijs? Bekijk dan ons overgrote assortiment aan roetfilters. Profiteer van een hele snelle levering, van de laagste prijs-garantie en tot wel 3 jaar garantie. Welkom bij Uitlaatdiscounter.

Vind direct de juiste roetfilter door het kenteken van jouw auto in te vullen!

Gezien de hoge eisen die gesteld worden aan het vrijkomen van schadelijke gassen door de uitlaat van auto's, is het cruciaal om zoveel mogelijk aan deze eisen te voldoen. Ook roetfilters spelen een belangrijke rol: deze filteren namelijk een groot deel van het roet dat uit de motor komt en voorkomen dat het het milieu vervuilt. Aangezien het bedoeld is voor het filteren van schadelijke uitlaatgassen, zit het dus logischerwijs op het uitlaatsysteem van de auto. Niet elke auto is echter voorzien van een roetfilter.

Reinigen of vervangen?

De kosten voor het vervangen van het roetfilter kunnen wat hoog zijn. Hierdoor zal er vaak voor worden gekozen om het schoon te laten maken. De prijzen voor het schoonmaken ervan kunnen gemakkelijk ongeveer de helft van de prijs van het vervangen zijn. Naast een besparing op de kosten heeft het ook andere voordelen. Het schoonmaken van het roetfilter is ook een stuk sneller in plaats van het te vervangen, wat een dag of twee kan duren.

Roetfilters verwijderen

Het verwijderen van het roetfilter brengt wat nadelen met zich mee, zoals de hogere uitstoot van schadelijke uitlaatgassen. Zoals je je kunt voorstellen, wordt dit niet aangeraden, maar soms is er gewoon geen ontkomen aan. Omdat het bekend is dat sommige auto's constant problemen hebben met het roetfilter, is het in dit geval de enige oplossing om het te verwijderen. 

Houd er wel rekening mee dat als er een andere oplossing voor het probleem is, er daarvoor gekozen moet worden. Tevens is het zo dat volgens de regels alleen auto's tot 2011 en 2012 zijn toegestaan om de roetfilter te laten verwijderen en dit ook eerst aangevraagd dient te worden op de website van RDW.

Kiezen voor vervangen?

Zoals eerder vermeld, kan het vervangen van het roetfilter een kostbare klus zijn. Helaas is er soms geen andere optie en schoonmaken lost het probleem niet op. Te veel slijtage aan het roetfilter of gewoon een breuk zelf zijn reden genoeg om deze helemaal te vervangen. Verder is het ook raadzaam om het te laten vervangen door een monteur, aangezien de vervangingsprocedure zelf niet zo eenvoudig is.

Speciaal voor dieselauto’s 

Als je met een benzineauto rijdt, is een roetfilter doorgaans geen onderdeel waar je je zorgen over hoeft te maken: ze komen voornamelijk voor in dieselauto's. Dit is omdat dieselmotoren roet creëren en dus is er behoefte aan dit onderdeel om het uit te filteren, om te voorkomen dat het via het uitlaatsysteem naar buiten komt. Omdat het roetfilter ongeveer 95% filtert, is het zo'n beetje een onmisbaar onderdeel van het uitlaatsysteem.

Bestel bij Uitlaatdiscounter 

We hebben niet alleen bijna het grootste aanbod aan roetfilters, wij bieden op al onze onderdelen ‘de laagste prijs-garantie’. (Check eens de tarieven van ons huismerk: ‘Selected − by UDXperts’.) En we doen er alles aan om een uitstekende service te verlenen! Onze klanten geven ons niet voor niets een 8,9 (12.000 beoordelingen).

Uitlaatdiscounter is dé uitlaatspecialist bij uitstek! Niet alleen bieden wij een super groot assortiment, je geniet ook nog eens van de laagste prijs-garantie. Vind eenvoudig het auto onderdeel dat je nodig hebt en bestel online.


Heb je vragen? 

Heb je vragen over roetfilters of andere auto onderdelen? Neem dan contact op met onze klantenservice, we helpen je graag verder!

Roetfilter vergelijken
© 2022 Uitlaatdiscounter.nl | This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Een moment geduld aub..
Hallo, waarmee kunnen wij u helpen?
Type hieronder uw bericht voor direct contact.