Een goedkope uitlaat kopen

Bij de dealer van je auto naar binnen lopen en vragen of ze een originele uitlaat monteren, is voor vele de veiligste keuze, maar is het ook de beste? Een originele uitlaat hoeft niet per se de beste keuze te zijn. Sterker nog, soms is een goedkope uitlaat kopen zelfs nog beter

Waar moet je op letten als je een goedkope uitlaat koopt

Er zijn veel (goedkope) huismerk uitlaten die net zo goed of zelfs beter zijn dan het origineel. De prijs van een uitlaat zegt niks over de kwaliteit. Er zijn merken die dezelfde kwaliteit als de originele uitlaat leveren, maar een stuk voordeliger zijn en je dus beter de goedkope uitlaat kunt kopen.Om de kwaliteit van uitlaten te waarborgen zijn er bepaalde richtlijnen vastgesteld: de zogenaamde EEG-richtlijnen. Als een uitlaat hieraan voldoet, wordt deze voorzien van een E-keur. Ga je een goedkope uitlaat aanschaffen, kijk dan of deze een keurmerk bevat.

Goedkope uitlaat kopen met Eurokeur en volgens de EEG-richtlijnen

Een vervangingsuitlaat moet zowel op geluidsniveau als op prestatie net zo goed of beter dan de originele fabrieksuitlaat zijn.

Een prototype vervangingsuitlaat wordt getest op vier verschillende criteria:

  • Het geluidsniveau bij een rijdende auto
  • Het geluidsniveau bij een stilstaand voertuig, vlakbij de uitlaat
  • De tegendruk bij maximaal motorvermogen en de invloed van het uitlaatsysteem op het motorvermogen
  • Hoeverre absorberend materiaal weerstand biedt tegen pulserende hete gassen

Voldoet een uitlaat aan deze eisen, dan wordt een typegoedkeuring afgegeven. Alle dempers van dit type krijgen een E-keur in de vorm van een codenummer dat begint met EEG. Ga je de uitlaat vervangen met een E-keur uitlaat, dan heb je de zekerheid dat deze aan bepaalde voorwaarde voldoet en de garantie dat hij zijn taak goed volbrengt. Ook als het een goedkope uitlaat is.

Waarom een goedkope uitlaat aanschaffen vaak nog beter is

Bij veel huismerken met uitlaten die een E-keur hebben, worden vaak nog extra test afgenomen door de fabrikant zelf. Zo wordt er bijvoorbeeld met speciale apparatuur een versnelde nabootsing van mechanische trillingen gecreëerd. Hiermee wordt binnen een paar uur gemeten of de uitlaat na vele maanden en/of tienduizenden kilometers nog steeds voldoet. Het kan dus zomaar zijn dat je door een goedkope uitlaat te kopen veel beter af bent.Dus ga je jouw uitlaat vervangen en wil je een goedkope uitlaat kopen, let dan op het EEG codenummer!
Tags in deze blog
Algemeen
© 2022 Uitlaatdiscounter.nl | This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Een moment geduld aub..
Hallo, waarmee kunnen wij u helpen?
Type hieronder uw bericht voor direct contact.