Roetfilter helpt tegen uitstoot roet in de uitlaat

Dieselmotoren kunnen aan de Europese eisen van de uitstoot van CO-, CH en NOx -emissies voldoen zonder dat verdere ingrijpen nodig is. Voor de uitstoot van vaste deeltjes, zoals roet, word een roetfilter toegepast. 

Een roetfilter houdt 80% van de vaste deeltjes in de uitlaatgassen tegen, Roetdeeltjes bestaan uit onverbrande koolstoffen en as en zijn het gevolg van de manier waarop in de dieselmotor de verbranding plaatsvind. 

Het roetfilter lijkt op een katalysator en wordt aangebracht achter het uitlaatspruitstuk. Een roetfilter is cilindrisch gevormd en de binnenkant bestaat uit allemaal kleine kanaaltjes waar de uitlaatgassen doorheen moeten. De kern is van keramisch materiaal waar het roet op achterblijft. 

Om voorstopping te voorkomen moet regelmatig het roetfilter gereinigd worden. Bij uitlaatdiscounter kunt u vakkundig en goedkoop uw roetfilter reinigen. Ook leveren wij elke ander uitlaat onderdeel voor jouw auto

 Heb je advies nodig? Bel dan met onze behulpzame uitlaatspecialisten 033-8200245
Tags in deze blog
Algemeen
© 2022 Uitlaatdiscounter.nl | This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Een moment geduld aub..
Hallo, waarmee kunnen wij u helpen?
Type hieronder uw bericht voor direct contact.