De door jou ingevoerde auto: Merk Model | Type
Model of type aanpassen | Auto wissen
2797 Artikelen

Ruitenwissers bestellen

Ruitenwissers voor elke auto zijn eenvoudig te bestellen in onze webshop. Vul het kenteken van de auto in en zie welke ruitenwissers wij hebben. 
 
 

Werking ruitenwissers

Ruitenwissers worden aangedreven door een ruitenwissermotor. Tussen de ruitenwissermotor en het ruitenwisserblad zitten zogenaamde ruitenwisserstangen. Omdat er weinig ruimte onder de voorruit is moet deze ruitenwissermotor klein zijn en een groot koppel kunnen leveren. Ook word een lange levensduur van deze motor verwacht. Doorgaans worden de ruitenwissermotoren uitgevoerd met permanente magneten. Permanente magneten zitten in een huis en vormt zo het veld waar het anker met zijn wikkeling in ronddraait. Als je bij achter het stuur de ruitenwissers aanzet dan gaat er stroom naar de ruitenwissermotor en dan begint hij te draaien. Via de ruitenwisserstangen word de draaiende beweging van de motor omgezet naar de beweging van links naar rechts op de voorruit zodat je weer een schone ruit krijgt en veilig de weg op kan. 

Ruitenwisserarm met ruitenwisserblad

De ruitenwisser zit op een ruitenwisserarm gemonteerd. De ruitenwisserarm heeft aan de binnenkant een veer en die veer drukt tegen het raam aan zodat er voldoende druk op de ruitenwisser komt te staan zodat de ruit mooi schoon geveegd kan worden. De ruitenwisserarm lijkt een simpel stangetje maar als je bedenkt dat deze ook bij een hoge snelheid moet zorgen dat de ruitenwisser met voldoende druk op de ruit blijft zitten, dan besef je dat er veel onderzoek nodig is geweest voor een goede areodynamica van de ruitenwisserarm met de ruitenwisser. 

Bosch ruitenwissers

Wij hebben een grote voorraad Bosch ruitenwissers zodat een snelle levering van de Bosch ruitenwissers mogelijk is.Vul jouw kenteken in en zoek de juiste ruitenwissers.
© 2022 Uitlaatdiscounter.nl
Een moment geduld aub..
Hallo, waarmee kunnen wij u helpen?
Type hieronder uw bericht voor direct contact.