Model of type aanpassen Auto wissen
Merk Model | Type
0 Filter geselecteerd
Filteren | 0 Filters geselecteerd
Merken
Lengte 1 [mm]
Styling
Inbouwplaats
Lengte (mm)
Aantal
Ruitenwisserblad uitvoering
extra aanvullende informatie
Lengte 2 [mm]

Ruitenwisser

Ruitenwissers voor elke auto zijn eenvoudig te bestellen in onze webshop. Vul het kenteken van de auto in en zie welke ruitenwissers wij hebben. 
 

Werking ruitenwissers

Ruitenwissers worden aangedreven door een ruitenwissermotor. Tussen de ruitenwissermotor en het ruitenwisserblad zitten zogenaamde ruitenwisserstangen. Omdat er weinig ruimte onder de voorruit is moet deze ruitenwissermotor klein zijn en een groot koppel kunnen leveren. Ook word een lange levensduur van deze motor verwacht. Doorgaans worden de ruitenwissermotoren uitgevoerd met permanente magneten. Permanente magneten zitten in een huis en vormt zo het veld waar het anker met zijn wikkeling in ronddraait. Als je bij achter het stuur de ruitenwissers aanzet dan gaat er stroom naar de ruitenwissermotor en dan begint hij te draaien. Via de ruitenwisserstangen word de draaiende beweging van de motor omgezet naar de beweging van links naar rechts op de voorruit zodat je weer een schone ruit krijgt en veilig de weg op kan. 

Bosch ruitenwissers

Wij hebben een grote voorraad Bosch ruitenwissers zodat een snelle levering van de Bosch ruitenwissers mogelijk is.Vul jouw kenteken in en zoek de juiste ruitenwissers.
Lees meer
Laad meer producten
Ruitenwisser vergelijken
Een moment geduld aub..