W
De door jou ingevoerde auto: Merk Model | Type
Model of type aanpassen | Auto wissen
0 Filter geselecteerd
Filteren | 0 Filters geselecteerd
Merken

Eindpijp

De eindpijp is ook een van de onderdelen van het uitlaatsysteem. Dit onderdeel is het laatste verbindingsstuk van de uitlaat en leidt de gassen door naar de einddemper. De meeste andere delen van het uitlaatsysteem hebben functies zoals ervoor zorgen dat de schadelijke gassen eruit worden gefilterd of doorstromen naar buiten; zo ook de eindpijp dus. Dit deel is eigenlijk een soort tussenverbinding. Aangezien dit onderdeel voortdurend wordt blootgesteld aan alle elementen, moet het van duurzaam materiaal zijn, maar het kan na verloop van tijd natuurlijk alsnog wat slijtage vertonen.

Verschillende eindpijpen

Omdat de meeste auto's een ander uitlaatsysteem hebben dat onder de auto doorloopt, zijn er ook verschillende eindpijpen. Zo kan een eindpijp van een Audi heel anders zijn dan een van een Mercedes of een BMW. De bochten in de buis zijn vaak verschillend en ook de ophangbeugels zitten op verschillende plaatsen. Daarnaast kan de eindpijp verschillende diameters of een sportiever uitlaatsysteem hebben of bijvoorbeeld een op een grotere motor heeft doorgaans een grotere diameter om een betere doorstroming te garanderen

De eindpijp vervangen

Wanneer is het tijd om de eindpijp te vervangen? Dit hangt volledig af van de toestand van de buis zelf. Hij wordt namelijk blootgesteld aan de elementen en gaat na verloop van tijd steeds meer slijtage vertonen. Vaak zie je dat er kleine gaatjes ontstaan door het roesten van de buis. Uiteraard gaat een eindpijp van een hoogwaardig materiaal zoals RVS een stuk langer mee dan een van een gewone aluminiumpijp. Naast het vervangen van dit onderdeel kan het in bepaalde gevallen ook gerepareerd worden. Dit is echter geheel afhankelijk van de hoeveelheid schade die de eindpijp heeft. Zo kunnen kleine gaatjes dichtgelast worden. In sommige gevallen hoeft het probleem ook niet bij de pijp zelf te liggen maar bijvoorbeeld bij het ophangsysteem ervan. Het is eigenlijk net zo belangrijk dat het ophangsysteem ook goed is. Dit onderdeel houdt de buis op z’n plaats en als het kapot is, zal het ertoe leiden dat de pijp afhankelijk is van andere onderdelen om vast te blijven zitten, wat tot nóg meer schade kan leiden.

Een nieuwe eindpijp kopen

Zoals eerder beschreven, gebruiken sommige auto's verschillende eindpijpen. Dat maakt dat je goed moet opletten bij het kopen van een nieuwe. Zorg er dus voor dat je de juiste koopt die geschikt is voor jouw auto. Uitlaatdiscounter.NL maakt het hele koopproces nóg makkelijker! Op de website kun je eenvoudig het merk, model en bouwjaar van je auto intypen om alle geschikte onderdelen te zien. Nog een stapje makkelijker is door te zoeken op basis van je kenteken waardoor je ook de zoekresultaten die je nodig hebt in beeld krijgt. Dit is echt een handige oplossing als je niet weet welk type of van welk bouwjaar je auto is.
Lees meer
Eindpijp vergelijken
© 2021 Uitlaatdiscounter.nl
Een moment geduld aub..
Hallo, waarmee kunnen wij u helpen?
Type hieronder uw bericht voor direct contact.