De door jou ingevoerde auto: Merk Model | Type
Model of type aanpassen | Auto wissen
0 Filter geselecteerd
Filteren | 0 Filters geselecteerd
Merken

Spruitstuk

Het spuitstuk is het beginstuk dat het uitlaatsysteem met de cilinderkop verbindt. Er zijn twee soorten spruitstukken, namelijk het inlaat-en het uitlaatspruitstuk. De inlaat zorgt voor de toevoer van lucht en brandstof terwijl de uitlaat de verbrande gassen afvoert. De uitlaatgassen van alle cilinders komen namelijk uit in het spruitstuk en worden vervolgens naar de rest van het uitlaatsysteem geleid. Dit onderdeel heeft dus meerdere aansluitpunten en het is belangrijk dat alle aansluitingen goed afgedicht zijn om lekkage te voorkomen. Dit doe je met een spruitstukpakking. Dit onderdeel is ook een cruciaal onderdeel voor een goed functionerende motor en uitlaatsysteem, het is daarom aan te raden om het zo snel mogelijk te laten vervangen of repareren in geval van schade.

Spruitstuklekkage

Hoewel het spruitstuk niet zo laag zit als de rest van het uitlaatsysteem krijgt het toch te maken met flinke slijtage. Door de constante temperatuurwisseling en wanneer de motor loopt of uit staat, zal het materiaal beurtelings uitzetten en krimpen. Daarnaast is trilling van de motor zelf ook een factor die zorgt voor slijtage van dit onderdeel. Deze slijtage kan uiteindelijk leiden tot scheuren en lekkages. Deze beschadigingen kunnen worden verholpen door ze dicht te lassen, maar in geval van te ernstige beschadiging wordt je geadviseerd om het onderdeel volledig te vervangen. Ook de pakking kan na verloop van tijd lekkage veroorzaken.

Spruitstuk kopen

Omdat niet alle auto's een zelfde aantal cilinders hebben, lopen de bochten in de verschillende types ook anders en hebben ze dus verschillende spruitstukken nodig. Het spruitstuk van de Toyota Yaris is anders dan een spruitstuk van een Volvo. Dit maakt dat het bij het zoeken naar een vervangend stuk of zelfs een upgrade belangrijk is om ervoor te zorgen dat het spruitstuk geschikt is voor jouw auto. Uiteraard maakt Uitlaatdiscounter.NL het vinden van het juiste onderdeel nog makkelijker en helemaal handig als je de reparatie zelf kunt doen. Je hoeft alleen het merk, model en bouwjaar in te voeren om de juiste onderdelen voor je auto te vinden. Ook als je twijfelt aan de specificaties van je auto kun je de juiste onderdelen vinden door te zoeken op kenteken. Dat is dan pas echt handig en je hoeft er de deur niet voor uit!
Spruitstuk vergelijken
© 2022 Uitlaatdiscounter.nl
Een moment geduld aub..
Hallo, waarmee kunnen wij u helpen?
Type hieronder uw bericht voor direct contact.