W
De door jou ingevoerde auto: Merk Model | Type
Model of type aanpassen | Auto wissen
0 Filter geselecteerd
Filteren | 0 Filters geselecteerd
Merken
Inbouwplaats

Uitlaatklem

In tegenstelling tot andere onderdelen van het uitlaatsysteem zorgen de uitlaatklemmen niet voor geluidsreductie of uitstroom van de gassen, maar dienen ervoor dat het systeem stevig op z’n plaats blijft zitten. Omdat het uitlaatsysteem uit verschillende losse onderdelen bestaat, is het belangrijk dat het goed gemonteerd is. Dat is precies waar de uitlaatklem voor is. Hij zorgt ervoor dat al deze onderdelen met een minimum aan beweging/trilling stevig op hun plaats blijven zitten. Als het uitlaatsysteem niet goed is gemonteerd kan het teveel trillen wat leidt tot nog meer schade zoals scheuren. Dus eigenlijk zijn de uitlaatklemmen net zo belangrijk als de andere componenten van het uitlaatsysteem.

Uitlaatklem zelf vervangen

Zoals bij de meeste onderdelen bestaat er een reële kans dat ook de uitlaatklem na verloop van tijd aan vervanging toe is, ook al dient deze alleen voor het monteren en fixeren van de uitlaatdelen, toch heeft hij te maken met slijtage. Het onderdeel zelf is relatief goedkoop maar de kosten lopen natuurlijk op als je het bij een garage laat vervangen. Al met al is het vervangen van de uitlaatklem een relatief makkelijke klus en zeker als je een beetje ervaring hebt met algemene reparaties. Om bij de klem te komen kun je simpelweg de auto opkrikken en verder is het gewoon een kwestie van de oude los- en een nieuwe vastschroeven.

Wanneer vervangen?

Wanneer is het dan eigenlijk tijd om de uitlaatklem te vervangen? Omdat de klem het uitlaatsysteem op z’n plaats houdt, zul je het vrij snel horen als hij defect is. Het uitlaatsysteem begint dan hoogstwaarschijnlijk te rammelen. Op deze manier weet je dat er iets mis is met het montagesysteem. Als het uitlaatsysteem te laag hangt kan dit ook een indicatie zijn dat de uitlaatklem kapot is. Het is echter belangrijk om ervoor te zorgen dat de klem in goede staat verkeert, aangezien een loshangend uitlaatsysteem nog meer schade kan veroorzaken. Daarom is het ook van belang om regelmatig de staat van de uitlaatklem te controleren om eventuele toekomstige schade aan het uitlaatsysteem te voorkomen die kan ontstaan als deze losraakt.

Uitlaatklem kopen

Mocht je besloten hebben om de uitlaatklem zelf te vervangen, dan is het wel belangrijk om de juiste klem voor het uitlaatsysteem van je auto aan te schaffen. Er zijn namelijk enkele verschillen in maat. Sommige uitlaatklemmen hebben een diameter van 30 mm, maar ze kunnen ook oplopen tot een diameter van 58 mm of nog groter. Op de website van Uitlaatdiscounter vind je op een makkelijke manier de juiste klem voor jouw auto. Je kunt namelijk het merk, model en bouwjaar invullen om alle onderdelen te vinden die je nodig hebt voor je auto. Het is ook mogelijk om de onderdelen te vinden op basis van je kenteken.
Lees meer
Uitlaatklem vergelijken
© 2021 Uitlaatdiscounter.nl
Een moment geduld aub..
Hallo, waarmee kunnen wij u helpen?
Type hieronder uw bericht voor direct contact.