Geld besparen bij een uitlaat vervangen

Een nieuwe uitlaat vervangen, kun je dat zelf of moet je daarvoor naar de garage? En is het beter om een originele uitlaat onder je auto te schroeven of is een goedkopere van een ander merk net zo goed? Allemaal vragen die belangrijk zijn bij het vervangen van je uitlaat. En waar moet je op letten als je een uitlaat monteert?

Hoe kan het vervangen van een uitlaat goedkoper

Een uitlaat vervangen kost veel geld, of valt het toch wel mee? Grote kans dat het vervangen van de uitlaat van je auto minder geld kost dan je verwacht. Je kunt namelijk op een aantal punten besparen op je uitlaat, zonder kwaliteit te verliezen. Wil je een nieuwe uitlaat monteren, dan zijn er 2 manieren om flink te besparen op de kosten:   


Wil je zelf de uitlaat vervangen, dan zijn er een paar dingen waar je op moet letten.

Zelf de uitlaat vervangen

Je kunt natuurlijk de kosten van een garage besparen door de uitlaat zelf te monteren. Dit is prima zelf te doen, echter is het belangrijk dat dit goed gebeurt! Het hele uitlaatsysteem dient absoluut gasdicht te zijn. Met een eventueel lek in de uitlaat ontsnappen er uitlaatgassen die het zeer giftige koolmonoxide bevatten. Dit kan door naden in de carrosseriebodem naar binnen dringen.

Waar moet je op letten bij het vervangen van een uitlaat

Ga je zelf de uitlaat vervangen, zorg dan dat je voldoende licht en ruimte hebt. Neem bijvoorbeeld een goede looplamp mee en zet de auto het liefst op een brug, of anders met een krik op 4 assteunen. Bruggen zijn vaak ook te huur bij doe-het-zelf garages, of vraag bij een garage in de buurt of ze bijvoorbeeld op zaterdag een brug vrij hebben die je kunt gebruiken/huren.

Spuit de avond van te voren de bouten en moeren in met WD40 of een kruipolie, zodat ze makkelijker losgaan. Gaat een bout of uitlaatdeel niet los, doordat deze is vastgeroest of door vuil niet meer los gaat, dan kun je hem ook doorslijpen of soms afbreken. Je gaat het onderdeel tenslotte vervangen. Let er natuurlijk wel op dat je alleen de onderdelen en bouten doorslijpt die je vervangt!

Zorg voor goede materialen

De bevestiging van de uitlaat is erg belangrijk, zorg daarom voor goede bijpassende ophangbeugels. Meestal worden die bij de uitlaatonderdelen geleverd, of zijn er los bij te bestellen. Hoe je een uitlaat precies monteert, lees je in het blog ‘Uitlaat monteren hoe doe je dat?

Heb je advies nodig? Bel dan met onze behulpzame uitlaatspecialisten 033-8200245.

Wil je zien welke uitlaatdelen wij hebben die speciaal geschikt zijn voor jouw auto? Vul dan het kenteken in.
Tags in deze blog
Algemeen
© 2022 Uitlaatdiscounter.nl | This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Een moment geduld aub..
Hallo, waarmee kunnen wij u helpen?
Type hieronder uw bericht voor direct contact.